Absolwent dietetyki klinicznej Śląskiego Uniwersytetu Medycznego w Katowicach. Zajmuje się pomaganiem zarówno osobom zdrowym, jak i chorym, niezależnie od wieku czy problemów zdrowotnych, w tym otyłości, nadwadze i niedowadze.
Jako dietetyk kliniczny, jego celem jest tworzenie spersonalizowanych planów żywieniowych dla pacjentów z jednostkami chorobowymi i problemami zdrowotnymi, zawsze mając na uwadze indywidualne potrzeby każdego pacjenta. Jego doświadczenie zawodowe zdobywał poprzez wiele lat praktyk w szpitalach oraz indywidualną pracę z pacjentami w prywatnych gabinetach. Promowanie zdrowego odżywiania to dla niego nie tylko praca, ale także styl życia, w którym stara się być przykładem dla innych.
Skupia się na pomaganiu pacjentom z różnymi problemami zdrowotnymi, takimi jak insulinooporność, cukrzyca, niedoczynność tarczycy, nadciśnienie oraz przy chorobach autoimmunologicznych, jak np. Hashimoto, zespół policystycznych jajników (PCOS), łuszczyca, czy reumatiodalne zapalenie stawów (RZS). Ponadto, wspiera również pacjentów onkologicznych, którzy przeszli przez trudny okres chemioterapii.
Tworzone przez niego jadłospisy są smaczne, łatwe do wprowadzenia w życie i dostosowane do indywidualnych potrzeb pacjentów, biorąc pod uwagę ich codzienne obowiązki, aktywność fizyczną i preferencje smakowe. Oparte są na łatwo dostępnych składnikach, które pacjenci znają i lubią.